Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


  0 0

  William H. McRaven, autorul cărții Fă-ți patul – Lucruri mărunte care pot să-ți schimbe viața... și, poate lumea, este cel care a organizat și supravegheat operațiunea Tridentul lui Neptun (Operation Neptune Spear), în urma căreia a fost ucis Osama bin Laden, pe 2 mai 2011.

  Discuția pe care a avut-o cu Președintele SUA de la acea vreme, Barack Obama, imediat după ce s-a asigurat la fața locului așa cum a putut că bin Laden a fost neutralizat, într-adevăr, rămâne una memorabilă: „Domnule președinte, fără o analiză ADN nu pot fi sigur 100% că este bin Laden, dar, sincer, 99% este vorba despre el. De fapt, am rugat un membru al trupelor SEAL să se întindă lângă el, iar cadavrul este un pic mai înalt”, i-a transmis William McRaven. După o pauză, Obama a reapărut în videoconferință și i-a spus: „Bill, vreau să mă asigur că am înțeles bine. Avem 60 de milioane de dolari pentru un elicopter, dar n-ai avut 10 pentru o ruletă?”, replică despre care McRaven a mărturisit că a venit la momentul perfect și a detensionat o atmosferă foarte stresantă.

  Ce se întâmplase cu câteva minute înainte de această conversație? McRaven știa că bin Laden avea în jur de 1,95 m, așa că l-a întrebat pe un tânăr membru SEAL din apropiere ce înălțime are. „1,88”, a venit răspunsul, așa că McRaven i-a cerut să se întindă lângă rămășițele lui bin Laden.

  Două zile mai târziu, Barack Obama i-a oferit lui McRaven o ruletă, montată pe un suport.

  Cartea Fă-ți patul – Lucruri mărunte care pot să-ți schimbe viața… și, poate lumea a apărut la Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei. Cartea este bestseller New York Times, s-a vândut în 27 de țări, iar publicații prestigioase precum Forbes, Wall Street Journal, New York Times, Washington Post sau USA Today au lăudat-o pentru forța și optimismul care transpar din ea.

  Articolul William H. McRaven, autorul cărții „Fă-ți patul”, a fost comandantul misiunii în care a fost ucis Osama bin Laden apare prima dată în .


  0 0

  Când le-am spus prietenilor că mă voi implica într-o campanie de informare și conștientizare a sclerozei multiple, m-au privit cu ochii mari și m-au întrebat ce legătură am eu cu această boală. Nu am și sper să nici nu am vreodată. Nimeni să nu aibă. În viață însă, nu întotdeauna poți să-i protejezi pe cei dragi. Fiecare dintre noi are o rudă, un prieten, un cunoscut care a trecut la un moment dat prin momente grele din cauza unei afecțiuni medicale. Poate nu e deloc întâmplător faptul că implicarea mea în această campanie vine într-un moment delicat, când cineva din familie se luptă să trăiască frumos puținul ce i-a mai rămas. Poate nu e deloc întâmplător faptul că realizez acum mai mult ca niciodată că uneori e mai importantă calitatea vieții decât lungimea ei. Deși simt că aș face orice doar pentru a-l avea pe cel drag lângă mine încă și încă o zi.


  Campania inițiată de Janssen, companie farmaceutică Johnson&Johnson Romania şi susţinută de Asociaţia de Scleroză Multiplă din România (ASMR), Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative (APAN), Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA), mi-a atras atenția prin faptul că ne îndreaptă gândurile către extraordinarul gesturilor obișnuite, care pot spune multe despre sănătatea noastră, acelea pe care le facem din reflex și care sunt deja parte din profilul și personalitatea noastră. Acele gesturi cu care ne însoțim zi de zi, cu care suntem prieteni de-o viață, fără a căror constanță ne-am simți debusolați, ca o navă plutind în derivă. Suntem poate, mai mult ca oricând, suma obișnuințelor noastre, oricât de neînsemnate ar părea. Suntem în siguranță doar în acele momente de recunoaștere, când singurele repere statornice nu sunt cele din afara, ci tocmai cele dinăuntrul nostru. Gesturile cunoscute sunt ca o anamneză a sufletului, o reamintire a ceea ce e frumos în noi, acel ceva ce ne dorim să fie dus mai departe. De cele mai multe ori avem nevoie doar de un strop de răgaz pentru a cerceta cu îngăduință dacă nu cumva ne-am îndepărat prea mult de noi. Dacă nu cumva corpul dă semne ca este ceva în neregulă cu el.

  Instalarea oricărei boli vine cu semnale aparent insignifiante, pe care e vital să nu le ignorăm. Scleroza multiplă este o boală cronică, cu debut lent, cu simptome ce sunt comune și altor afecțiuni și care pot fi ușor trecute cu vederea la început. Astfel, nu sunt de neglijat apariția problemelor de echilibru, pierderea controlului asupra unor funcții de bază ale organismului sau chiar o simplă tulburare de vedere. Stările de oboseală, problemele la mers, amețeala sau tulburările de memorie și concentrare pot fi semnele declanșării sclerozei multiple, o boală incurabilă care poate afecta mult calitatea vieții. Diagnosticată însă precoce și cu tratamentul adecvat, scleroza multiplă poate fi ținută sub control. Există o serie de tratamente care pot îmbunătăți funcționarea organismului și simțurile afectate de această boală. Ele ajută la încetinirea progresiei bolii, la ameliorarea simptomelor, precum şi la gestionarea stresului asociat acestei afecţiuni.

  Este deosebit de important ca boala să fie diagnosticată cât mai aproape de debut, iar pentru aceasta e vital să fim atenți tocmai la extraordinarul gesturilor obișnuite.

  Scrisul de mână se poate dovedi  un exercițiu pe cât de simplu, pe atât de important în diagnosticarea acestei boli, căci printre manifestările clinice ale sclerozei multiple se numără și buna funcționare a membrelor. Astfel, un detaliu atât de uzual și mărunt, precum scrisul de mână, poate revela lucruri importante despre sănătatea noastră. Scleroza multiplă îngreunează comunicarea creierului cu restul corpului, astfel că un scris dezordonat, străin, ce nu ne reprezintă, poate fi semnalul de alarmă că poate ceva este în neregulă cu noi.

  Așadar, vă invit dragi prieteni să facem împreună testul scrisului de mână. Așterneți pe o foaie de hârtie un mesaj, un gând, o dorință și priviți-vă cu atenție scrisul. Recunoașterea lui  aduce cu sine una dintre cele mai frumoase întâlniri cu voi înșivă.

  Această campanie este #despre mine, despre tine, despre fiecare dintre noi.

  Articolul „DESPRE MINE – Extraordinarul gesturilor obișnuite” apare prima dată în .


  0 0

  Magazinul tike! s-a deschis pe 23 august în București, iar pe 15 septembrie a avut loc petrecerea oficială de inaugurare. Magazinul este al doilea concept de sneakers hub de acest tip din Europa, primul magazin tike! fiind deschis în Belgrad în 2016. tike! București aduce pe piața din România colecții exclusiviste, cu modele în ediție limitată de la branduri renumite. Sunt doar 50 de concepte ca acesta în întreaga lume, destinate iubitorilor de sneakers, colecționarilor și sportivilor. Odată cu deschiderea magazinului tike!, Bucureștiul devine și capitala sneakers-ilor și a culturii lor.

   

  Petrecerea de inaugurare a tike! București a fost una în ton cu energia și stilul comunității iubitorilor de sneakers. În magazinul de pe Strada Doamnei nr. 12, invitații tike! s-au bucurat de o seară cu muzică live asigurată de băieții de la CTC, dar și de Em și DJ Grigo. Punctul de atracție l-a reprezentat și seria de 5 modele pe care tike! le-a realizat împreună cu Graure, cunoscut pentru picturile pe sneakers. Graure a personalizat 5 perechi de sneakersi, care au intrat într-un concurs tip raffle în timpul petrecerii. La eveniment au fost prezenți Deliric, Vlad Dobrescu, Graure, Marisa Paloma, Victor Manea, Nuta Kiki, Alexandru Simedru, dar și jurnaliști și fashion stylists.

   

   

  Tot pe 15 septembrie, tike! București a organizat în timpul zilei un concurs de tip raffle pentru modelul Adidas x KANYE WEST YEEZY BOOST 700 ”Wave Runner”, concurs care a atras peste 100 de oameni, iar modelul a fost „sold out”.

  Magazinul tike! oferă o experiență minunată nu doar prin posibilitatea achiziționării celor mai cool produse, ci și pentru faptul că este locul unde toți iubitorii de sneakers pot socializa, în timp ce se răsfață cu un espresso sau o bere rece.  Manager-ul magazinului este responsabil să se asigure că shopping-ul este o experiență de neuitat, el fiind un sneaker guru - sneaker connoisseur extraordinaire. Acesta știe și este gata să împărtășească celor care intră în magazin povestea fiecărui model în parte și să îi ajute pe clienți să facă cea mai bună alegere. Oferta tike! include ediții limitate de sneakers de la branduri precum Nike, Jordan, Adidas, New Balance, Puma, Reebok și, în curând, Yeezy.

   

   

  Magazinul tike! este situat în zona Centrului Vechi a Bucureștiului, pe una dintre cele mai importante străzi. Strada Doamnei are 16 monumente istorice, păstrate așa cum erau în secolul al XIX-lea. Este strada cu o bogată încărcătură istorică, cu o puternică viață socială și totodată un simbol al acestei capitale europene. Interiorul magazinului tike! are un aspect atipic, dar totodată contemporan, prin combinarea design-ului industrial cu materii prime. Detalii precum țevile urbane sunt integrate cu succes la Sneaker Hub printr-un design actual. Spațiul reunește oamenii cu aceeași pasiune - sneakersii – și devine un simbol al filosofiei pe care aceștia o au în comun. Întreaga atmosferă din magazin îmbină cultura globală a sneakersilor cu spiritual urban al Bucureștiului.

   

  Articolul tike! sneaker hub s-a deschis în București apare prima dată în .


  0 0

  I-a luat unsprezece ani să documenteze și să scrie romanul Sub un cer sângeriu (editura Trei), însă Mark Sullivan a știut cum să-l facă pe Pino Lella, protagonistul cărții sale, să se deschidă și să spună o poveste veche de șaizeci de ani, ascunsă adânc în sufletul său. Cum a documentat această poveste, cum au […]

  Articolul Mark Sullivan: M-am întors acasă schimbat, recunoscător pentru fiecare moment (…) decis să onorez și să relatez povestea lui Pino apare prima dată în .


  0 0

  Vândută în peste 19 milioane de exemplare în întreaga lume, La ce să te aștepți când esti însărcinată de Heidi Murkoff, publicată de Lifestyle Publishing, parte a Grupului editorial Trei este considerată cea mai complexă și updatată carte despre sarcină. Inspirată de transformările de zi cu zi ale autoarei din perioada în care a fost însărcinată, cartea răspunde tuturor întrebărilor pe care și le-ar putea pune o femeie gravidă.

  De altfel, acesta a fost și scopul declarat al autoarei, acela de a oferi un material complet de informare pentru viitoarele mămici, tocmai din cauza faptului că ea nu a găsit nimic care să o ajute în acea perioadă derutantă. „Am căutat prin cărţi (singura sursă de informare disponibilă pe‑atunci, înainte de apariţia motoare­lor de căutare) răspunsuri la întrebările mele, am căutat să‑mi calmez neliniştile, am căutat o mână întinsă de care să mă prind, un umăr pe care să plâng, un glas care să‑mi vorbească blând şi să mă încurajeze pe parcursul acestei călătorii inedite şi derutante în care porniserăm eu şi Erik”, spune Heidi Murkoff. „Am citit şi am tot citit, dar nu am găsit nimic din ceea ce aveam amân­doi nevoie disperată să aflăm: la ce să ne aşteptăm când aşteptăm un copil. Aşa că am scris o carte — terminând manuscrisul pentru „La ce să te aștepți când ești însărcinată”, cu numai două ore înainte să intru în travaliu cu copilul care a inspirat toate aceste lucruri, Emma”, continuă autoarea seria mărturisirilor legate de motivele care au determinat-o să scrie această carte, chiar în introducerea cărții.

  Aflată la a cincea reeditare, cartea prezintă evoluția săptămânală a bebelușului pe parcursul celor nouă luni de sarcină, beneficiind de cele mai recente descoperiri medicale, toate prezentate într-o manieră cât se poate de clară și de ușor de înțeles. Această a cincea ediție este plină de informații medicale verificate, sfaturi practice, observații și sugestii ușor de aplicat.

  Ce e nou în această carte? ne lămurește chiar autoarea: „Multe, de la un cap la altul (…) Vei găsi noi casete de texte „pentru tați! (…)Este prezentată și actualizată, desigur, întreaga bază de date medicale: cele mai recente informații despre ecografiile și diagnosticele prenatale, despre ce medicamente sunt sigure în timpul sarcinii (inclusive antidepresive). (…)Se vorbește pe larg despre alimentația gravidei, inclusive despre dieta paleolitică, raw vegană, cea cu sucuri, cu verdețuri, dieta organică și cea cu alimente sănătoase. (…) Sunt, pur și simplu, tone de informații pentru oricine  urmează să aibă un copil”, promite autoarea cărții care a devenit o adevărată biblie pentru femeile însărcinate din întreaga lume.

  După succesul înregistrat de volumul La ce să te aștepți când ești însărcinată, care a vorbit practic de la sine despre nevoia existenței unei astfel de cărți, Heidi Murkoff  a continuat să ofere sprijin proaspetelor mămici și a scris La ce să te aștepți în primul an de viață, publicată în România tot la Lyfestyle Publishing, parte a grupului editorial Trei. Cartea s-a bucurat de un succes răsunător, fiind vândută în peste 10 milioane de exemplare în toată lumea, devenind noua biblie a bebelușilor.  „La ce să te aștepți în primul an de viață” este un ghid complet cu informații utile în primul an de viață al bebelușului, astfel încât creșterea acestuia să fie pentru părinți cât mai puțin stresantă cu putință și lipsită de griji inutile.

  Articolul La ce să te aștepți când esti însărcinată, cea mai vândută carte despre sarcină din toate timpurile apare prima dată în .


  0 0

  Autorul Trilogiei Moscovei și al volumului istoric „Romanovii (1613-1918)”,

  Simon Sebag Montefiore vine în România la invitația Editurii Trei

   

  La 100 de ani de la moartea familiei Romanov, ultimii țari ai Rusiei, autorul volumul istoric „Romanovii (1613-1918)”, Simon Sebag Montefiore va sosi în România la invitația Editurii Trei. Scriitorul va vorbi, în două evenimente dedicate acestui bestseller internațional, despre povestea intimă a ascensiunii și prăbușirii fabuloasei dinastii a Romanovilor. El va fi prezent pe 21 noiembrie, de la ora 19.00 la Biblioteca Centrală Universitară (BCU), strada Boteanu nr. 1, alături de Ion M. Ioniță și pe 22 noiembrie la librăria Humanitas Cișmigiu, bulevardul Regina Elisabeta 38, împreună cu Cristian Pătrășconiu, de la ora 19:00.

  Simon Sebag Montefiore este un celebru istoric britanic, om de televiziune și autor de succes, multe dintre scrierile sale fiind traduse în peste 40 de limbi.
  A studiat istoria la Gonville and Caius College, Universitatea Cambridge, unde a primit titlul de doctor și este Fellow al Royal Society of Literature din Marea Britanie.
  „Într-o noapte de iarnă” a fost desemnat Cel mai bun roman politic al anului 2013 și a fost nominalizat la Premiul Orwell.

   De același autor, la Editura Trei au apărut cele trei volume ale Trilogiei Moscova, Cerul roșu al amiezii, Într-o noapte de iarnă și Sașenka, precum și lucrările de nonficţiune Romanovii 1613–1918, Ecaterina cea Mare & Potemkin, Discursuri care au schimbat lumea și Ierusalim. Biografia unui oraș. De asemenea, la Editura Pandora M au apărut primele două volume din seria pentru copii Ordinul Iepurilor Regali din Londra (două volume), semnată de Santa și Simon Sebag Montefiore.

  [gallery size="full" ids="5973,5974,5975"]

  Articolul Simon Sebag Montefiore vine în România apare prima dată în .


  0 0

  Despre traumă, emoții, stres și mindfulness în noua ediție „Săptămâna Psi” organizată de Editura Trei la librăriile Cărturești

  Editura Trei pregătește în perioada 5 - 11 noiembrie o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Psi”, care va avea loc la Librăriile Cărturești în fiecare seară, de la ora 18:30.

  Cât durează iubirea într-un cuplu? Cum poți evita să cazi în capcana persoanelor narcisice? Cum poți folosi exercițiile de meditație pentru a te apăra în fața stresului cotidian? Care sunt regulile de care trebuie să ții cont pentru a-ți găsi un sens autentic în viață?

  Dacă dorești să afli mai multe despre mindfulness și resursele sinelui, despre toxicitatea din relațiile interumane și despre eroii și monștri care locuiesc în fiecare dintre noi, vino în perioada 5 - 11 noiembrie la atelierele „Săptămânii Psi” organizate de Editura Trei și găzduite de Librăriile Cărturești. Vei avea ocazia să discuți despre iubire, parentaj, descoperirea de sine și multe alte teme psihologice cu experți în psihoterapie din șapte orașe din țară.

  Evenimentele din cadrul „Săptămânii Psi” vor începe de la orele 18.30 în rețeaua librăriilor Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Iași, Suceava, Arad și Brașov. Pe toată perioada evenimentului, cărțile de psihologie ale editurii Trei vor putea fi cumpărate cu o reducere de 25% din librăriile Cărturești din întreaga țară. Intrarea este liberă.

  PROGRAM SĂPTĂMÂNA PSI – 5/11 NOIEMBRIE 2018

  PROGRAM BUCUREŞTI  – Librăria Cărtureşti Verona

  1. Corpul meu, trauma mea.
   Invitat: Diana Vasile
   Carte recomandată: Corpul meu, trauma mea - Franz Ruppert
   5 noiembrie (luni)- ora 18.30
  2. Să învățăm să conviețuim cu emoțiile noastre
   Invitat: Matei Georgescu
   Carte recomandată: Trei prieteni, în căutarea înţelepciunii - Christophe André, Alexandre Jollien, Matthieu Ricard
   6 noiembrie (marţi) – ora 18.30
  3. Relații de iubire. Între frica de dependență și cea de abandon.
   Invitați: Violeta Dincă, Costel Popa
   Carte recomandată: Iubirea poate dura? - Stephen A. Mitchell
   7 noiembrie (miercuri) – ora 18.30
  4. Mindfulness și stres

  Invitați: Mugur Ciumăgeanu și Lucian Negoiță
  Carte recomandată: 3 Minute de meditație - Christophe André; Mindfulness pentru incepatori - Jon Kabat-Zinn
  8 noiembrie (joi) – ora 18.30

   

  1. Emoții: afecte și sentimente
   Invitat: Petre Rădescu
   Carte recomandată: Voința de sens - Viktor E. Frankl
   9 noiembrie (vineri) – ora 18.30

  PROGRAM CLUJ NAPOCA  – Librăria Cărtureşti (Platinia)

  1. 1. Despre tensiunea dintre a fi autentic și a fi acceptat
   Invitat: Andreea Peca
   Carte recomandată: Cum să crești un copil sigur de sine - Kent Hoffman, Glen Cooper, Bert Powell
   5 noiembrie (luni)- ora 18.30
  2. Ce știu și nu știu despre mine. Integrarea resurselor.
   Invitat: Adriana Oachiș
   Carte recomandată: De ce este eficientă psihoterapia - Louis Cozolino
   6 noiembrie (marţi) – ora 18.30
  3. Gura-de-aur terapeutică a reflexiei apei asupra lui Narcis
   Invitat: Liana Don
   Carte recomandată: Capcana narcisismului - Reinhard Haller
   7 noiembrie (miercuri) – ora 18.30
  4. Stresul și meditația
   Invitați: Szerena Seer, Oltea Cătineanu
   Carte recomandată: 3 Minute de meditație - Christophe André
   8 noiembrie (joi) – ora 18.30

  PROGRAM TIMIŞOARA  – Librăria Cărtureşti –  Mercy

  1. Reconstruirea stimei de sine
   Invitat: Anca Maftei
   Carti recomandate: Cum să-ți întărești încrederea în tine - Marie Haddou; Imperfecti, liberi si fericiti- Christophe Andre
   5 noiembrie (luni)- ora 18.30
  2. Conflictele și arta reconectării emoționale
   Invitat: Ileana Carmen Rogobete
   Carte recomandată: Arta de a făuri oameni – Virginia Satir; Când părinții se enervează - Carl Semmelroth
   6 noiembrie (marţi) – ora 18.30
  3. Expresii care ne ascund sensul vieții
   Invitat: Ali Baeram
   Carte recomandată: Voința de sens - Viktor E. Frankl
   7 noiembrie (miercuri) – ora 18.30
  4. De ce psihoterapie?
   Invitat: Lucian Ile
   Carte recomandată: Psihoterapiile cognitive și comportamentale în tulburările de personalitate - Cosmin Popa, Florin Alin Sava, Daniel David
   8 noiembrie (joi) – ora 18.30

  PROGRAM IAŞI – Librăria Cărtureşti – Palas

  1. Starea de bine
   Invitați: Magda Luchian, Livia Silvestru
   Carte recomandată: ; Imperfecti, liberi si fericiti- Christophe Andre
   5 noiembrie (luni)- ora 18.30
  2. Distorsiunea relației părinte-copil
   Invitat: Cristian Petrescu
   Carte recomandată: De ce copiii noștri se transforma in tirani - Michael Winterhoff
   6 noiembrie (marţi) – ora 18.30
  3. Stresul și meditația
   Invitat: Alina Silvestru
   Carte recomandată: : 3 Minute de meditație - Christophe André
   7 noiembrie (miercuri) – ora 18.30
  4. Regăsirea sinelui în relațiile toxice
   Invitat: Ramona Doloi
   Carte recomandată: 10 căi pentru a face față persoanelor care îți fac rău - Lillian Glass
   8 noiembrie (joi) – ora 18.30
  5. Iubirea așa cum a fost și cum este
   Invitat: Angelica Sirețchi
   Carte recomandată: Anatomia iubirii - Helen Fisher
   9 noiembrie (vineri) – ora 18.30

  PROGRAM BRAŞOV – Librăria Cărtureşti

  1. Relațiile interumane - ingredientul magic al fericirii
   Invitat: Ana-Maria Cazan
   Carți recomandate: Manualul abilităților sociale superioare - Henrik Fexeus; Transformă-ți adversarii în aliați - Bob Burg
   5 noiembrie (luni)- ora 18.30
  2. Punând lumină în haos: Reguli de viață pentru descoperirea sensului
   Invitat: Camelia Truța
   Carți recomandate: 12 Reguli de viață - Jordan B. Peterson; Prizonierii gândurilor noastre - Alex Pattakos, Elaine Dundon
   6 noiembrie (marţi) – ora 18.30
  3. Presiunea de a corespunde aşteptărilor: când mintea și corpul nostru suferă
   Invitat: Laura Teodora David
   Carți recomandate: Corpuri - Susie Orbach; Voi fi vreodată suficient de bună? - Karyl McBride
   7 noiembrie (miercuri) – ora 18.30
  4. Eroii și monștii care trăiesc în noi
   Invitat: Ramona Henter
   Carți recomandate: Trezirea eroului interior - Carol S. Pearson; Vrăjitoare, giganți și oameni înspăimântători - Joseph H. Berke
   8 noiembrie (joi) – ora 18.30
  5. Mereu ajungem la iubire
   Invitat: Mariela Pavalache - Ilie
   Carți recomandate: Iubirea poate dura? - Stephen A. Mitchell; Călăul dragostei și alte povești de psihoterapie - Irvin Yalom
   9 noiembrie (vineri) – ora 18.30

  PROGRAM SUCEAVA – Librăria Cărtureşti

  1. Cum ne influenteazâ comportamentul tiparele din familia noastră?
  Invitat: Alina Ciupercovici
  Carte recomandată: Exercitii practice de psihogenealogie - Anne Ancelin Schützenberger
  6 noiembrie (marţi) – ora 18.30

  1. 2. Cum tratam depresia postnatală?
   Invitat: Alexandra Pașa
   Carte recomandată: Acasa nu te aude nimeni - Cara Aiken
   7 noiembrie (miercuri) – ora 18.30
  2. Mari mituri despre relatiile intime
   Invitat: Călin Bârleanu
   Carte recomandată: Mari mituri despre relatiile intime - Matthew D. Johnson
   8 noiembrie (joi) – ora 18.30

  PROGRAM ARAD – Librăria Cărtureşti

  1. Ieșirea din matrixul relațiilor toxice
   Invitat: Angela-Carmen Placintar
   Carte recomandată: 10 căi pentru a face față persoanelor care îți fac rău - Lillian Glass
   5 noiembrie (luni)- ora 18.30
  2. Reconstruirea stimei de sine
   Invitat: Anca Maftei
   Carti recomandate: Cum să-ți întărești încrederea în tine - Marie Haddou; Imperfecti, liberi si fericiti- Christophe Andre
   6 noiembrie (marţi) – ora 18.30
  3. Narcisismul nostru cel de toate zilele sau când reacționăm narcisic?
   Invitat: Alina Natalia Topor
   Carte recomandată: : Capcana narcisismului - Reinhard Haller
   8 noiembrie (joi) – ora 18.30

   

   

   

  Articolul Săptămâna PSI la a XV-a ediție: 5-11 noiembrie 2018 apare prima dată în .


  0 0

  Dintr-un cvasinecunoscut profesor de istorie medievală și militară, apoi universitar la Universitatea din Ierusalim, autorul israelian Yuval Noah Harari a ajuns în doar câțiva ani un superstar al lumii academice și un „profet al secolului 21”. Motivul: apariția primei sale cărți, „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, bestseller internațional tradus în aproape 50 de limbi, din care s-au vândut rapid peste opt milioane de volume. Cartea, printre ai cărei fani se numără Barack Obama, Bill Gates și Mark Zuckerberg ne spune de unde venim, urmărind, într-o manieră proaspătă, nonconformistă, evoluția umanității de la Epoca de piatră până în secolul 21. Cea de-a doua carte scrisă de Harari, „Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului”, este o îndrăzneață și cutremurătoare privire îndreptată către un viitor nu tocmai senin al omenirii. Succesul acestui volum, care, de asemenea, a fost tradus în 50 de limbi nu a făcut decât să consolideze reputația lui Harari de autor care abordează istoria cu instrumentele filozofiei și profet al unei civilizații sub spectrul autodistrugerii.

  21 de lecții pentru secolul XXI”, ultima carte scrisă de Harari și apărută în librăriile românești anul acesta (fapt remarcabil, pentru că în august 2018 volumul a fost lansat și în Statele Unite și Marea Britanie), așază în fața cititorului marile provocări ale lumii în care trăim. Știri false, naționalism, terorism, imigrație, democrație liberală și iliberală sunt doar câteva dintre temele abordate de Harari în această carte, care, suntem convinși, ne va surprinde încă o dată prin viziunea sa. Dar până atunci, să descoperim omul din spatele acestui uriaș succes. Iată 7 lucruri mai puțin știute despre Yuval Noah Harari.

  1. Succesul impresionant pe care l-au avut cărțile sale i s-a părut șocant chiar și autorului lor. „Cu câțiva ani în urmă, eram un profesor anonim specializat în istorie medievală, iar audiența mea erau vreo cinci persoane din diferite colțuri ale lumii, care îmi citeau articolele. Este destul de șocant acum să fiu în situația ca, dacă scriu ceva, să existe milioane de persoane dornice să citească. Însă, una peste alta, sunt fericit cu ce s-a întâmplat. Asta pentru că nu-ți dorești doar să vorbești despre ceva. Vrei să fii și auzit. E un privilegiu ca astăzi să am o astfel de audiență” spune Harari pentru The Guardian.
  2. Yuval Noah Harari practică meditația Vipassana de peste cincisprezece ani. A descoperit-o pe când studia pentru doctorat la „Jesus College”, Oxford și susține că acest tip de meditație „i-a schimbat viața”. Istoricul israelian își începe fiecare zi cu o oră de meditație și o încheie în același mod. În fiecare an participă timp de o lună sau două la o tabără de meditație Vipassana, timp în care nu vorbește cu nimeni, nu comunică la telefon sau pe social media, nu citește nicio carte, nu ascultă muzică, nu scrie și nu face sport. Practică doar meditația, până la 11 ore pe zi. De fapt, „Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului” este dedicată lui S. N. Goenka, maestrului său de meditație. „Nu aș fi putut scrie această carte fără concentrarea, pacea și gândirea intuitivă pe care le-am câștigat după cincisprezece ani de meditație Vipassana” mărturisește istoricul.
  3. Deși înțelege atât de profund relația oamenilor cu tehnologia și modul în care aceasta va influența viitorul planetei, Yuval Noah Harari nu folosește smartphone-ul. Întrebat într-un interviu pentru site-ul american A Medium Corporation dacă doarme cu smartphone-ul lângă cap, istoricul israelian a declarat: „Nu posed un smartphone. Eu dorm cu soțul meu, iar el are acest tip de telefon, ceea ce e suficient pentru mine”.
  4. Yuval Noah Harari nu a ascuns niciodată faptul că este gay. Istoricul israelian este de altfel căsătorit cu Itzik Yahav, un fost producător de piese de teatru, pe care l-a cunoscut în urmă cu șaisprezece ani. Ceremonia căsătoriei civile a avut loc în Toronto, Canada, pentru că, deși Israelul recunoaște căsătoriile între persoane de același sex, nu permite căsătoriile civile. Itzik Yahav este managerul lui Yuval Noah Harari și este numit de acesta din urmă „internetul meu pentru tot felul de lucruri”.
  5. Yuval Noah Harari locuiește împreună cu soțul lui la jumătatea distanței dintre Ierusalim și Tel Aviv, într-o așezare de tip moshav, o comunitate agricolă israeliană ce reunește mai mulți proprietari de ferme.
  6. Opțiunile în materie de alimentație ale lui Yuval Noah Harari sunt – nici nu ne-am fi așteptat altfel – vegetariene. „Încerc să am cât mai puțin de-a face cu carnea și produsele lactate” spune istoricul. „Însă dacă mă duc la mama și a făcut o plăcintă cu brânză sau orice altceva, mănânc”. Harari a renunțat la consumul de carne după ce a studiat ce a însemnat domesticirea și creșterea animalelor în ferme industriale. „Problema principală nu e neapărat uciderea lor, ci modul cum sunt crescute și tratate – nevoile de bază sunt satisfăcute, însă orice altceva (cum ar fi necesitățile sociale sau psihologice) sunt complet ignorate” spune Harari.
  7. Care este sfatul lui Yuval Noah Harari pentru cei care vor să trăiască o viață responsabilă și împlinită? „Încearcă să te cunoști mai bine și în special să descoperi ce-ți dorești cu adevărat de la viață. Altfel, tehnologia va tinde să ne dicteze obiectivele în viață și în loc să ne ajute să ne atingem scopurile, vom deveni sclavii agendei sale. E foarte dificil să-ți dai seama ce-ți dorești de la viață. Nu spun că este o sarcină ușoară” a mai declarat Yuval Noah Harari pentru publicația britanică The Guardian.

  Articolul 7 lucruri mai puțin știute despre Yuval Noah Harari apare prima dată în .


  0 0

  Autorul care va veni în București pe 21 și 22 noiembrie,

   Simon Sebag Montefiore despre Romanovi: „o lume plină de rivalităţi de familie, ambiţii imperiale, fast şocant, excese sexuale şi sadism depravat

   Era anevoios să fii ţar. Rusia nu era o ţară lesne de cârmuit. Douăzeci de suverani din dinastia Romanov au domnit vreme de 304 ani, din 1613 până la distrugerea imperiului prin Revoluţia din 1917. Ascensiunea lor a început în timpul domniei lui Ivan cel Groaznic şi sa încheiat pe vremea lui Rasputin. Cronicarii romantici ai tragediei ultimului ţar preferă să sugereze că familia ar fi fost blestemată, însă Romanovii au fost, de fapt, cei mai prodigioşi făuritori de imperii de la mongoli încoace. Se estimează că Imperiul Rus sa mărit cu câte 55 de mile pătrate (142 km2) pe zi, după ce Romanovii au urcat pe tron în 1613, adică peste 20 000 mile pătrate pe an. Spre sfârşitul secolului al XIXlea, stăpâneau o şesime din suprafaţa globului pământesc, iar expansiunea lor teritorială continua încă. Făurirea unui mare imperiu a fost în sângele fiecărui Romanov.” Așa începe Simon Sebag Montefiore volumul istoric dedicat uneia dintre cele mai renumite dinastii din istoria Rusiei, „Romanovii (1613-1918)”.

  La 100 de ani de la moartea ultimului țar, Nicolae al II-lea și a membrilor familiei sale, celebrul istoric britanic va veni în România la invitația Editurii Trei, pe 21 și 22 noiembrie. El va vorbi,  pe 21 noiembrie, de la ora 19.00 la Biblioteca Centrală Universitară (BCU), strada Boteanu nr. 1, alături de Ion M. Ioniță și pe 22 noiembrie la librăria Humanitas Cișmigiu, bulevardul Regina Elisabeta 38, împreună cu Cristian Pătrășconiu, de la ora 19:00 inclusiv desre cum a documentat nu mai puțin de 300 de ani din istoria Romanovilor pentru a publica această cronică.

  Cel care a scris, de asemenea, și cele trei volume ale Trilogiei Moscova (Cerul roșu al amiezii, Într-o noapte de iarnă și Sașenka), precum și lucrările de nonficţiune Ecaterina cea Mare & Potemkin, Discursuri care au schimbat lumea și Ierusalim. Biografia unui oraș, își expune încă din primele pagini fascinația pentru istoria Rusiei și pentru cea a Romanovilor. Și nu doar a lui, ci a întregii lumi.

  Romanovii trăiesc întro lume plină de rivalităţi de familie, ambiţii imperiale, fast şocant, excese sexuale şi sadism depravat; aceasta este o lume în care (…) miresele sunt otrăvite, taţii îşi schingiuiesc fiii până la moarte, fiii îşi ucid taţii, soţiile îşi asasinează soţii, un om evlavios, otrăvit şi împuşcat se scoală parese din morţi, bărbieri şi ţărani ajung la putere, uriaşii şi monştrii sunt obiecte de colecţie, piticii sunt azvârliţi în aer, capetele tăiate sunt sărutate, limbile sunt smulse din gâtlej, cnutul sfâşie carnea de pe trup, recturile sunt trase în ţeapă, copiii sunt omorâţi; (…)Totuşi, făurit de aventurieri aprigi şi demnitari străluciţi, acesta este imperiul care a cucerit Siberia şi Ucraina, a capturat Berlinul şi Parisul, a produs un Puşkin, Tolstoi, Ceaikovski şi Dostoievski, înfăptuind o civilizaţie de o monumentală cultură şi o neasemuită frumuseţe.”, încheie Simon Sebag Montefiore, care va vorbi la București atât despre Romanovi, cât și despre celelalte lucrări istorice și romane ale sale.

  Articolul Celebrul istoric britanic, Simon sebag Montefiore, sosește la București apare prima dată în .


  0 0

  Categoric, „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” scrisă de Yuval Noah Harari este o carte cu un destin uimitor! Scrisă de autorul israelian în 2011 și publicată inițial în ebraică, tradusă ulterior în engleză, istoria lui Harari a devenit un fenomen editorial global: a fost tradusă în 45 de limbi, printre cititorii care au primit-o cu entuziasm se numără Mark Zuckerberg, Bill Gates și Barack Obama, iar mai nou, regizorul Ridley Scott și documentaristul Asif Kapadia vor să o ecranizeze.

  Ridley Scott, cunoscut datorită unor filme-cult ca „Gladiatorul” sau „Elicopter la pământ” a cumpărat drepturile de ecranizare a cărții anul trecut și va fi producătorul filmului, care va fi regizat de Asif Kapadia. Cartea lui Yuval Noah Harari se află pe mâini bune, am putea spune, pentru că și documentaristul britanic Asif Kapadia are un palmares impresionant: este câștigătorul unui Oscar pentru documentarul „Amy”, care prezintă viața lui Amy Winehouse și a patru premii Bafta.

  Sapiens este o carte care îți schimbă modul de a privi lumea, iar adaptarea noastră va face același lucru” a declarat Asif Kapadia pentru „Hollywood Reporter”. „Trebuie să ne deschidă ochii și să înțelegem cine suntem, de unde am venit și încotro ne îndreptăm” a mai spus regizorul britanic.

  „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” este într-adevăr o lectură provocatoare. Pe parcursul celor aproape patru sute de pagini, Yuval Noah Harari realizează un adevărat tur de forță în istoria civilizației umane. De la Epoca de Piatră și până în vremurile moderne, istoricul israelian își poartă cititorii de-a lungul timpurilor, insistând asupra momentelor cruciale ale evoluției speciei: revoluția cognitivă, revoluția agrară, consolidarea imperiilor și revoluția științifică. În acest volum (ca de altfel și în cele care i-au urmat) Yuval Noah Harari surprinde prin perspectiva neobișnuită de abordare a istoriei, iar unul dintre marile sale merite este faptul că lansează teme de meditație pentru noi toți. Iată una dintre ele: „Acum 70.000 de ani, Homo sapiens era încă un animal neînsemnat care îşi vedea de treburile lui într-un colţ al Africii. În următoarele milenii s-a transformat în stăpânul întregii planete şi teroarea ecosistemului. Astăzi e pe punctul de a deveni zeu, gata să dobândească nu doar tinereţea veşnică, ci şi capacităţile divine de a crea şi a distruge. (…) Există ceva mai periculos decât nişte zei nemulţumiţi şi iresponsabili care nu ştiu ce vor?”

  „Sperăm să îmbinăm știința, ficțiunea, istoria, drama și inspirația pentru a reda incredibila călătorie a speciei noastre, care a început ca poveste a unui animal neînsemnat, iar acum este pe punctul de a deveni zeu” a declarat  Yuval Noah Harari pentru „Hollywood Reporter” referitor la proiectul de ecranizare a cărții sale.

  Articolul „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” de Yuval Noah Harari va fi ecranizată de Ridley Scott apare prima dată în .